Recension: What to Expect when you´re expecting

eye eye

WhatToExpect
Matthew Morrison och Cameron Diaz I WHAT TO EXPECT when you´re expecting

Regi: Kirk Jones
Manus: Shauna Cross och Heather Hach
Längd: 110 min.
Filmkategori: Komedi
Premiär: 25 maj 2012
Barntillåten
Länk till Imdb

Småroligt om att få barn.

Ett antal ungdomar står inför familjebildning och löser det på olika sätt. En adopterar, en blir ofrivilligt gravid vid första träffen, en man blir pappa samtidigt som sin egen pappa, en hustru upptäcker det oglamorösa med att vara gravid, osv. En gäng stolta hemmapappor drar sina barnvagnar genom parker och slänger käft med varandra. När samtliga par har fått sina barn verkar lyckan fullkomlig och framtiden ler.

Det går att göra komedi av nästan vilka mänskliga situationer som helst. Nyligen hade Friends with kids premiär med samma tema och som handlade om frihet eller få barn. Den var ganska rolig och med vitt skilda, träffande typer. Den aktuella filmen saknar däremot lite udda karaktärer, som sätter färg på historien. Alla är snygga, charmiga och utan världsliga bekymmer. Undantaget är en pensionerad, rik racerförare, som gift sig med en ung blondin och tävlar med sin vuxne son i allt.

Manus har några roliga repliker, men det är mycket snack och lite verkstad. Det finns tokroliga situationer, men de väcker inte mer än ett leende. Många unga föräldrar kan säkert känna igen sig ibland, men det räcker inte för en långfilm. Gulligheter och sentimentalitet står en till sist uppe i halsen.

Castingen är gjord med superskådisar som Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Matthew Morrison, J. Todd Smith, Elizabeth Banks och Anna Kendrick från The Twiligt Saga . Alla jobbar på, men det lyfter aldrig, därför att berättelserna är för tunna. Det har blivit standard att stora filmartister har biroller i oförargliga filmproduktioner, kanske på skoj, kanske för pengar. För övrigt är filmens hantverk traditionellt och bra vad gäller filmfoto, musik, klippning och scenografi.

Det blir två filmögon för småroliga repliker och duktiga aktörer.

120522
JanEjeF

Jan-Eje Ferling