Recension: Thor: The Dark World

eye eye eye

Thor

Chris Hemsworth och Tom Hiddleston i Thor: The Dark World.

Regi: Alan Taylor
Manus: Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen Mcfeely
Skådespelare: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston m.fl.
Land: USA
Genre: Action, fantasy, äventyr
Speltid: 112 minuter
Svensk biopremiär: 30 oktober 2013
Distributör:  Walt Disney Pictures
Länk till Imdb

Ett actionpackat äventyr med glimten i ögat.
I denna uppföljare till Thor från 2011 och Avengers från 2012 återvänder vi till de nordiska gudarnas hemvist. Filmen tar vid där Avengers slutade. Loke är fängslad och universum är tillsynes säkert. Allt medan asagudarna är upptagna med att fira sin seger, vaknar en uråldrig fiende ur sin sömn. Från mörkret uppenbarar sig en ostoppbar kraft som har ett enda syfte, att kväva universum i sin svärta.

Som alla uppföljare vilar Thor: The Dark World på en bädd av förväntningar. I ärlighetens namn är inte alla förväntningar positiva. Med viss oro satte jag mig i biosalongen och förberedde mig på en oinspirerad uppföljare, med några fler explosioner och hammarkast. Till min stora glädje blev jag positivt överraskad och kunde lugnt luta mig tillbaka.

Fienden har inte större djup än tidigare och det finns många sidofigurer som aldrig har en chans att bygga upp någon sympati. Detta till trots lyckas filmen leverera med glädje, lite mer självdistans och innovativa lösningar för att variera de långa actionsekvenserna. Det är även en fröjd att se den arkitektoniska design som fått ta plats i utformandet av allt från byggnader till rymdskepp.

Thor: The Dark World är precis vad den utlovar. Den är ett actionpackat äventyr med lagom mycket humor och spänning för att hålla vårt intresse uppe och locka oss till biografen. Om den hade fått oss att engagera oss känslomässigt och matat oss med en fylligare story, så hade den fått fyra självklara ögon. Även om den inte levererar detta, så faller den inte heller på grund av det.

Vill man se storskalig action, magiska vapen och snygg animation, så kan jag rekommendera att se denna film på bio.

Jag ger (lite överraskad) Thor: The Dark World, tre väldigt starka filmögon.

2013-10-28
MikaelErsson3

Mikael Ersson