Recension: The World´s End

eye eye eye eye
worldsEnd2

Regi: Edgar Wright
Manus: Simon Pegg, Edgar Wright
Skådespelare: Simon Pegg, Nick Frost, (Tintin) Martin Freeman (Hobbit, Sherlock Holmes) m.fl.Speltid: 109 min.
Land: Storbritannien

Genre: Actionkomedi, Sci-Fi
Premiär: 9 oktober 2013
Distributör: UPI
Länk till Imdb

Vansinnigt roligt om världens undergång.
Med en episk pubrunda i tanken övertalar Gary the King sina gamla och bästa vänner från förr, att avsluta pubrundan de påbörjade i hans gamla hemstad, för sisådär 20 år sen. Då brukade de stupa före slutmålet, lokalpuben The World’s End. Eftersom allt annat misslyckats i Garys liv, så är det mer som står på spel än bara en pint på sista stället.

Motvilligt föses det gamla gänget ihop igen och katastrofen Gary är återigen ett faktum. Snart har de hamnat i en kamp för sina liv och tvingas möta såväl det förflutna som att slåss för sin framtid.

Under den tunna, men actionspäckade storyn vilar faktiskt ett djupare budskap. Det handlar om, att ta strid mot det ”Starbucksfierade” företagsklimatet som står för standardiserade utbud. Kommersiell likformighet ifrågasätter det moderna samhällets minimala utrymme för mänskliga skavanker och opolerade ytor.

Kort sagt, livet behöver ingen fernissa. Ta i stället vara på det innan det blir för sent och mänskligheten övergår till blåa reproduktioner av sig själva.

Filmen får 4 ögon för ett vansinnigt roligt upplägg med actionfyllda science fiction-scener som får filmen att flyga.
2013-10-07

MariaLjuslin2

Maria Ljuslin