Recension: The Spy Who Dumped Me

Komiskt fiasko, men stjärnaktörerna Mila Kunis och Kate McKinnon lyser klart
filmens-betyg-två-av-fem
Regi: Susanna Fogel
Manus: Susanna Fogel, David iserson
Medverkande: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Sam Heughan, Gillian Anderson, Hasan Minhaj m.fl.
Genre: Komedi, action, äventyr
Speltid: 117 min.
Svensk biopremiär: 24 aug 2018
Distributör: Nordisk Film

När Audreys (Mila Kunis) ex-pojkvän dyker upp i hennes lägenhet i Los Angeles är faktumet att han dumpade henne via SMS det minsta problemet. Att han visar sig vara spion med en hel terrororganisation efter sig är betydligt värre. Tillsammans med bästa väninnan Morgan (Kate McKinnon) blir Audrey nu ofrivillig måltavla i en internationell konspiration som tar dem genom hela Europa, bland sylvassa lönnmördare och hemliga agenter, och där de enda de kan lita på är varandra.
The Spy Who Dumped Me från relativt okända regissören Susanna Fogel känns som en ganska larvig och fantasilös film. Om inte Mila Kunis tackat ja till huvudrollen tror jag inte att den hade fått lika mycket publicitet. Jag hade personligen inte varit intresserad av att se filmen om inte hon hade varit med. Jag har beundrat henne sedan hon spelade Jackie i Tv-serien That 70’s Show från 1998–2006.

Även om handlingen direkt suger, så har filmen lyckats dra till sig ett bra antal kända ansikten, däribland Gillian Anderson, som spelade Scully i Arkiv X. Men den stjärnan som skiner starkast är helt klart Kate McKinnon som vi bland annat sett i nya filmatiseringen av Ghostbusters från 2016. Hon lyckas vara både komisk och underhållande så jag glömmer faktiskt bort hur tom handlingen egentligen är. Utan henne hade filmen inte ens fått klassas som en komedi, enligt mig.

Det enda positiva som regissören och manusförfattaren Susanna Fogel lyckas med i The Spy Who Dumped Me är att dra samman två starka kvinnliga huvudkaraktärer, i Hollywood som, trots allt, ändå är mansdominerat både bakom och framför kameran.

Jag får inte grepp om manuset i filmen och undrar om det var menad att vara rolig eller spännande. För mig, är det i alla fall ett komiskt fiasko. Möjligen kan man en tråkig höstkväll kolla filmen på DVD i brist på annat.

Det blir två filmögon av fem för The Spy Who Dumped Me.
2018-09-03