Recension: The Estate

Svag komedi, trots duktiga aktörer
eye3
Regi och manus: Dean Craig
Skådespelare: Toni Colette, Anna Fairs, Kathleen Turner, Rosemarie DeVitt, David Duchovny, Ron Livingston, Keyla Monteroso m.fl.
Genre: Komedi
Speltid: 96 min.
År: 2022
Ålder: Barntillåten
Svensk biopremiär: fredag 20 januari 2022
Distributör: Noble Entertainment

Två systrar Marcey (Toni Colette) och Savannah (Anna Faris) har ärvt deras fars Kafé. Kaféet är bankrutt och de försöker få lån från banken, men misslyckas. Deras rika moster Hilda (Kathleen Turner) har fått besked om att hon har blivit diagnoserad med obotlig cancer. Hon är familjens överlägsna och elaka matriark, har inga barn och bor i ett stort hus i ett välbärgat område. Som ett sista försök att rädda kaféet, åker systrarna till moster Hilda för att få henne att testamentera sin förmögenhet till dem. Tyvärr är de inte ensamma om samma idé.

De möts av sina två kusiner Beatrice (Rosemarie DeWitt) och hennes man James (Ron Livingston) som redan befinner sig i Hildas herrgård i New Orleans, tillsammans en annan kusin Richard (David Duchovny). När han kör fram i sin Porsche blir det krig. Missöden och sexbrott (ja, sexbrott) uppstår när kusinerna slåss om att bli Hildas favorit. Marcey ändrar sig halvvägs genom filmen och förklarar att hon vill ha pengarna, så att hennes pojkvän Geoff (Gichi Gamba), inte flyttar till Alaska.

Vad vi har väntat på en rolig komedi vintermörkret, men tyvärr så uppfyller denna film inte den längtan. Handlingen har inslag av plumpa skämt med sexinslag och är ganska förutsägbar. Det är inte roligt, trots sjuka upptåg. Filmen är inte ens satirisk, med andra ord inte värd att ta din tid.

The Estate får 3 svaga filmögon av fem.
2023-01-22