Recension: Second Act

Trivsam Chick Flick med utmärkta Jennifer Lopez
eye3
Regi: Peter Segal
Manus: Justin Zackham, Elaine Goldsmith-Thomas m.fl.
I rollerna: Jennifer Lopez, Leah Remini, Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Larry Miller m. fl
Genre: Romantisk komedi
Speltid: 104 min.
Svensk biopremiär: 4 januari 2019
Distributör: SF Studios

Second Act utspelar sig i “The Big Apple”, New York. Maya Vargas (Jennifer Lopez) jobbar som butiksanställd på ett stort amerikanskt varuhus med ambitionen att få en promotion. Hon lyckas få en intervju med högsta chefen och har förberett för detta länge, även om hon är begåvad och rätt för jobbet så förlorar hon det till en annan kandidat med universitetsutbildning. Hon säger upp sig för att bevisa att hon kan få bättre och lyckas till slut landa i drömjobbet, tack vare ett fejkat CV och falsk identitet. Men hur länge kan hon hålla skenet uppe tills hennes hemlighet avslöjas?

Filmen är regisserad av Peter Segal som bland annat gjort komedierna 50 First Dates från 2004 och Anger Management från 2003.

Jag gillade budskapet i filmen, att det aldrig är försent att börja om på nytt och byta karriär i livet. Joan (Leah Remini) och Maya, som spelas av Jennifer Lopez, lyser som filmens starka kvinnliga roller. Second Act hyllar starka kvinnliga band och “female empowerment”. Även om humorn överlag var fjantig (som Segal delvis är känd för) så fanns det några guldkorn i filmen som var väldigt roliga.

Personligen har jag alltid tyckt om Jennifer Lopez och Milo Ventimiglia som spelar Trey, så i det avseendet var filmen för mig väldigt behaglig att se. Men om filmidén kan upplevas som en Chick Flick med feministisk anda så kan man välja bort filmen. Men enligt mig är Second Act “a feel good” komedi att starta 2019 med. För vad passar bättre för det nya året än att se en film som får en att må bra.

Även om jag vill ge filmen mer så får den ändå bara tre filmögon av fem.
2019-01-09