Recension: Robert &Frank

eye eye

RobotFrank

Originaltitel: Robot & Frank
Skådespelare: Frank Langella, James Marsden, Liv Tylor, Susan Sarandon, m.fl.
Filmkategori: komedi, drama, Sci-fi.
Regi: Jake Schreier
Manus: Christopher D. Ford
Längd: 89 min
Ålder: 7 år
Land: USA
Premiär: 2 november 2012
DVD-premiär: 6 mars 2013
Distributör: Sony Pictures
Imdb

Underhållande, men lite långdragen familjefilm.
Frank (Frank Langella) är en före detta juveltjuv. När hans hälsa är i fara bestämmer sig Franks son Hunter (James Marsden), att han ska få en present. Det blir en robot, som ska bli Franks butler. Men blotta tanken på en robot som hjälp är motbjudande för Frank och till en början är han väldigt motsträvig. Men så småningom hittar de en lösning och sakta börjar en vänskap spira mellan maskin och människa.

Filmen utspelar sig i en nära framtid, då tekniken har utvecklats. Robot & Frank är en familjefilm, som har alla ingredienser för att lyckas, ändå är det något som fattas. Den lyfter aldrig och saknar en klimax och blir därför ganska långdragen och intetsägande i längden. Det är välgjort och idén med vänskap mellan en robot och en äldre man är rolig, men det räcker inte. Berättelsen framförs med värme och lite gullig humor, men det känns som vi har sett konceptet förr.

Robot & Frank är en matinéfilm för hela familjen att mysa till och för alla åldrar. Castingen är bra. Susan Sarandon spelar förträffligt med värme bibliotekarien Jennifer. Liv Tylor passar bra som Madison, den självupptagna dottern till Frank och Frank Langella spelar rörande gamle Frank, som han gestaltar värme och sårbarhet.

Filmen vann 2012, Alfred P. Sloan Feature Prize vid Sundance Film Festival.

Det blir två filmögon för en underhållande familjefilm, som roar, men inte lyckas hålla intresset vid liv hela vägen.
2012-10-29
Camilla

Camilla Käller