Recension: Pain & Grain

eye eye eye
paingraina
Dwayne Johnson och Mark Wahlberg i Pain & Grain.

Regi: Michael Bay
Manus: Christopher Markus och Stephen McFeely
Genre: Drama, komedi
Speltid: 129 min.
Land: USA
Skådespelare: Mark Wahlberg, Dwayne “The Rock” Johnson, Anthony Mackie m.fl.
Biopremiär: 13 september 2013
Distributör: UIP
Länk till Imdb

Underhållande och rolig action men levererar inget nytt
Daniel Lugo (Mark Wahlberg) är en framgångsrik personlig tränare i Miami som är besatt av den amerikanska drömmen. Med sina två vänner, Paul (Dwayne “The Rock” Johnson) och Adrian (Anthony Mackie) tar de tillfället i akt att kidnappa en stenrik medlem på gymmet. Planen går åt helsike och grabbarna inser att vägen mot den amerikanska drömmen är långt ifrån spikrak.

På ett underhållande sätt slungas man snabbt in i Daniel Lugos hektiska värld. Den intensiteten fortsätter faktiskt brinna genom hela filmen. Många vändpunkter i handlingen gör att handlingen inte blir förutsägsbar. Mark Wahlberg gör sitt bästa för att axla den neurotiska karaktären Daniel och gör det bra. Däremot känns birollerna svårare att köpa. Ett exempel är “The Rock” spelar en före detta kriminell som hittat Jesus.

Michael Bay är en regissör som på senaste åren dränkt sina filmer med häftiga explosioner och utdragna actionscener. Men med den här filmen tycker jag att han lyckas balansera actionscenerna med storyns handling. Det som drar ner storyn något, är att den alltför ofta dränks perfekta kroppar och utseenden.

Manusförfattarna har lyckats undvika klichéer och löjlig dialog som actionfilmer alltför ofta hamnar i. Se denna film om du gillar pengar, knark och perfekta kroppar. Men förvänta dig ingen revolution inom genren.

Filmen får tre filmögon.

2013-09-04
NamoSafideen2
Namo Safideen