Recension: Laggies

Keira Knightley enda lyftet i trista och tomma Laggies - vuxna latmaskar
filmens-betyg-två-av-fem
Regi: Lynn Shelton
Manus: Andrea Seigel
Skådespelare: Keira Knightley, Chloe Grace Moretz, Sam Rockwell, Ellie Kemper, Mark Webber,
Kaitlyn Dever m.fl.
Speltid: 91 min
Land: USA
Ålder: Barntillåten
Genre: Romantisk komedi
Svensk biopremiär: 23 januari 2015
Svensk distributör: Disney Pictures

Megan (Keira Knightley) är en kvinna i sina bästa år, runt 28. Ganska lycklig, men lätt förvirrad över sin livssituation med pojkvän och sitt speciella jobb hos sin pappa. Sambon är hennes gulliga ungdomskärlek sedan high school, men när är han överraskar henne med att gå ner på knä och fria, så får hon nog. Hon försvinner för att försöka hitta sig själv och förstå vad hon vill göra med sitt liv. Hon stöter på ett gäng ungdomar, bland andra Annika (Chloe Grace Moretz) som hon blir vän med. Den vänskapen kommer att förändra Megans liv drastiskt.

Från första början var det meningen att Anne Hathaway skulle spela Megan, men hon var tvungen att avböja, då inspelningen av filmen Intersteller, där hon har en roll, drog ut på tiden. Laggies är mestadels inspelad i Seattle, där man började filma den sommaren 2013.

Den annorlunda titeln “Laggies” var manusförfattaren Andrea Siegels idé. I hennes umgängeskrets har det ordet varit ett uttryck för adult slackers (vuxna latmaskar). Ingen i filmteamet hade hört uttrycket tidigare, men alla köpte titelidén rakt av. Den var en perfekt matchning med filmens innehåll.

Keira Knightley är en riktigt bra skådespelerska, som delvis lyckas lyfta den här filmen. Hon föddes 1985 i London och har haft fantastiska roller ibland andra Atonement från 2007, The Duchess från 2008, Pirates of the Carribean från 2003 + 2007, Star Wars från 1999 och Love Actually från 2003. Hon är Oscars nominerad 2015 för sin roll som Joan Clarke i The Imitation Game. Hon har tidigare nominerats som bästa skådespelare i Jane Austens Pride & Prejucide , men förlorade mot Reese Witherspoon för hennes roll i Walk the Line från 2005.

Trots stjärnan Keira Knightleys insatser i Laggies, så lyfter inte filmen. Storyn är torr och tråkig och man är inte ett dugg nyfiken på hur det ska gå för rollkaraktärerna i filmen. Den griper aldrig tag i en på något sätt. Om det inte hade varit för Keira Knightley, så hade jag nog lämnat föreställningen. Utan henne anser jag, att Laggies är noll och ingenting.

Jag ger Laggies två filmögon av fem.
2015-01-16