Recension: I don´t know how she does it

eye

idon´tknowhowshedoesit

Regi: Douglas McGrath
Speltid: 89 min.
Filmkategori: Komedi
Land: USA
Premiär: 11 november 2011
Från ålder: Barntillåten
Distributör: Noble Entertainment

Tunn komedi om att vara karriärkvinna och småbarnsmor
Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) är finansanalytiker, har två små barn och är lyckligt gift med sin Richard (Greg Kinnear). Hon får jonglera sin tillvaro för att hinna med allting. När karriären tar fart på allvar möter hon Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) och kaos hotar att utbryta på alla nivåer.

Söta Sarah Jessica Parker var stjärnan i tv-serien Sex and the City. Hennes charm och karisma räcker gott en långfilm, men en tunn filmídé och en fånig story räcker inte ens SJP till för. Filmen består i att Kate vimsar runt mellan olika aktiviteter och försöker räcka till överallt. Först när hon möter gammelcharmören Jack i Pierce Brosnans gestalt och deras relation närmar sig passionen, inser Kate att hon måste börja välja och välja bort.

Filmen kan säkerligen roa moderna yrkeskvinnor i samma situation med igenkännandet och humorn och alla missöden när man försöker möta tillvarons krav. Men som enda filminnehåll blir det för tunt. Det är välgjort och välspelat. Regi, musik är bra, men filmen blir som helhet meningslös, därför att krisen, dramat aldrig får ta fart eftersom man då riskerar man lämna komedifacket. Det kunde i och för sig gett filmen tyngd och därmed större berättigande. Som det är nu är det slöseri med pengar, både att göra den och att se den.

Ett filmöga för SJP härliga spel och utstrålning och för ett gott filmhantverk.

111023
Jan-Eje Ferling