Recension: Hotell

eye eye eye eye

hotell2

Alicia Vikander i Hotell

Regi och manus: Lisa Langseth
Skådespelare: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud, Henrik Norlén, Mira Eklund, Simon J Berger m.fl. Speltid: 97 min.
Genre: Drama
Land: Sverige/Danmark
Premiär: 4 oktober 2013
Länk till Imdb 

Roligt och rörande om svåra känslor.
Erika är ung och framgångsrik och lever det till synes perfekta livet. Ett trauma raserar hela hennes tillvaro och hon hamnar i en depression. För att försöka få kontroll över sina känslor börjar hon gå i gruppterapi. Där träffar hon nya vänner och tillsammans tar de in på hotell för att komma bort från allt och få vara någon annan för en stund. På hotellet börjar de på ett eget och lekfullt sätt att försöka hjälpa varandra att läka och en humoristisk och djupt rörande resa tar fart.

Skådespelarna står i fokus i det här dramat med många monologer som utförs med bravur av hela skådespelarteamet. Huvudrollen görs av en övertygande Alicia Wikander. Värt också att lyfta fram är Mira Eklund’s fantastiska tolkning av den mobbade Ann-Sofie.

Filmen är regisserad och skriven av Guldbagge belönade Lisa Langseth. Manuset känns aktuellt med frågor om identitet, att vilja vara någon annan och förändras. Det är både underhållande och bitvis klump i magen att se hur karaktärerna försöker förändra sitt mående till det bättre.

Hotell blandar allvar, tabun och många skratt på ett effektivt sätt. Den kringgår de värsta Hollywood klyschorna och resultatet är ett feelgood drama som faktiskt fungerar.

Filmen får högt betyg, 4 stjärnor, just för att den lyckas beröra.
2013-10-03
MelindaFedreus3

Melinda Fedreus