Recension: Horrible Bosses

eye eye

horriblebosses

Regi: Seth Gordon
Speltid: 98 min.
Filmkategori: Komedi
Premiär: 12 augusti 2011
Från ålder: 11 år
Land: USA
Premiär: 12 augusti 2011
Distributör: 20th Century Fox

Skruvad komedi om att döda sin chef
Killarna Nick (Jason Bateman, Dale (Charlie Day och Kurt (Jason Sudeikis) är dödströtta på sina elaka chefer och önskar livet ur dem. Killarna gör upp planer på att mörda dem, men är själva alltför struliga och gör dundertappar på vägen mot målet. Ändå lyckas dom, med lite tur och hjälp av sina tilltänkta offer, att till sista få ihop en slags lösning.

Filmidén är inte så dum. Hur många har inte någon gång önskat sin chef ditt pepparn växer? Men önskan är annat än handling. Nick, Dale och Kurt tror att dom har idiotsäkra strategier för sina mordplaner. De letar efter en yrkesmördare på nätet och samlar ihop till betalningen, men blir blåsta. De beslutar sig för att döda varandras chefer, men upptäcker på plats, att de inte vet hur deras tilltänkta offer ser ut. Killarns chefer spelas av superstjärnorna Kevin Spacey, Jennifer Aniston och Donald Sunderland och vars artisteri är filmens största tillgång.

Det finns mycket krystad energi och humor av typ slapsticks i filmen. Killarnas förödande misstag får oss som publik att skratta ibland, men lika ofta att sucka åt deras dumheter. Filmen är för skruvad och håller inte hela vägen. Det blir ofta besvärande tomgång och som filmmakarna försöker fylla med skrik, gräl och sexord. Och de tar ned kvalitén betydligt.

Filmen får två ögon för en rolig idé och för kul manus.

Jan-Eje Ferling