Recension: Hallåhallå

eye eye eye

HallåHallå
Johan Holmberg i Hallåhallå.

Regi: Maria Blom
Svensk biopremiär: 7 februari 2014
Skådespelare: Maria Sid, Ann Petrén, Johan Holmberg, Tina Råborg m.fl.
Spellängd: 98 min.
Genre: Komedi
Barntillåten
Länk till IMDb

Farsartad och väldigt rolig komedi med något krystad dialog.
Undersköterskan Disa, charmigt spelad av Maria Sid, blir dumpad av sin man och står helt handfallen. Utan några som helst hobbys och ensam, förutom sin kritiska mamma, underbart spelad av Gunilla Nyroos, så vad gör man?

Som i de flesta klassiska feel-good filmer, så omges Disa av en långt mer frigjord kollega, (Ann Petrén) som tycker Disa ska gå ut och få sig ett ligg. En ny crazy bekantskap (Tina Råborg) hjälper den förtorkade Disa att rycka upp sig och leva igen. I detta fall är sanningssägaren en elak patient med demens, som gör entré på Disas sjukavdelning.

Mitt i alltihop, så träffar Disa sjubarnspappan och barfotamannen Kent (Johan Holmberg) och blir tokförälskad på nytt. Situationskomiken, som uppstår, är tydlig, hjärtlig och bitvis väldigt rolig.

Filmen drar ibland iväg lite väl mycket åt det farsartade hållet. Även om manuset känns väldigt välgjort, kan ibland dialogen kännas sökt och något krystad.

Det är dock härligt med en film, som vågar trotsa det normativa och berättar om charmiga kvinnor över 40, gjorda av kött och blod, som vågar visa både lust, sexualitet och humor.

Filmen får tre filmögon
2014-01-06
MariaLjuslin3

Maria Ljuslin