Recension: G.I. Joe: Retaliation

eye   eye eye eye

GIJoe

Land: USA
Regi: Jon. M. Chu.
Manus: Rhett Reese, Paul Wernick
Skådespelare: Dwayne Johnson, D. J. Cotrona, Channing Tatum, Adrianne Palicki, Bruce Willis, m.fl.
Genre: Action.
Musik: Henry Hackman.
Filmfoto: Stephen. F. Windon.
Längd: 110 min.
Ålder: Från 15 år.
Premiär 27 mars 2013
Distributör: United international Pictures
Länk till Imdb

Fartfylld action utan en död sekund.
G. I Joes är tillbaka! Och den här gången är det inte bara maskerade superskurkar som Duke (Channing Taum) och Roadblock  (Dwayne  Johnson) måste  kämpa mot. Efter att ha blivit oskyldigt anklagade av presidenten för att ha förrått sitt land, tar G. I Joes upp jakten på de skyldiga. De är inte bara ute efter att återupprätta sin heder och att rädda världen. De måste också kämpa för att överleva.

Till uppföljaren av G.I. Joe: the rise of cobra 2009 har de stora kanonerna plockats in och då är det inte bara vapnen  som används i filmen som avses. Channing Tatum som hade hjälterollen i första filmen förpassas åt sidan för att släppa fram Dwayne Johnsons Roadblock och Bruce Willis som General Joe Colton.  De två skådespelarnas karaktärer gör mycket till att G. I Joe: Retaliation känns som mycket mer än bara en uppföljare. Dwayne Johnson tillför både muskler och härlig attityd i överflöd och Bruce Willis är en mästare på att bara vara cool.  Tråkigt nog får den kvinnliga hjälten, Jaye, spelad av Adrianne Pallicki alldeles för lite utrymme.

Att skurkarna är de samma från första filmen, Cobra Commander (Luke Bracey) Storm Shadow, (Byung-hun Lee) och Zartan (Arnold Vosloo), kommer kanske inte som en direkt överraskning. Bra bad guys är vad den här typen av film behöver. Och de här lever mer än väl upp till det konceptet.

För den som gillar action är G .I Joe: Retaliation rena julafton. Den är fartfylld utan en död sekund.  Har en för genren bra story, lite torr humor och framför allt otroliga slagsmålsscener. Bland annat en som utkämpas hängande i rep på bergs väggar, hisnande! 3D grafiken är trist nog inget speciell. Det märks att den kommit till i efterhand. G. I Joe: Retaliation klarar sig dock alldeles utmärkt ändå, och får fyra blåslagna filmögon för en riktigt underhållande film.
2013-03-27
JanEjeF

Jan-Eje Ferling