Recension: Förtrollad av Paris

eye eye

Förtrollad

Originaltitel: Au bout du conte
Land: Frankrike
Regi: Agnés Jaoui
Manus: Agnes Jaoui, Jean-Pierre Bacri
Skådespelare: Agathe Bonitzer, Agnes Jaoui, Arthur Dupont, Valerie Crouzet m.fl.
Genre: Komedi
Filmfoto: Lubomir Bakchev
Speltid: 112 min
Biopremiär: 5 april 2013
Distributör: NonStop Entertainment
Länk till Imdb

Om att välja rätt eller välja bort sin drömprins
Laura (Agathe Bonitzer) är 24 år och väntar på den stora kärleken. När hon möter Sandro (Arthur Dupont) på en fest tycker hon sig äntligen ha träffat sin drömprins.  Det tar dock inte lång tid förrän en annan man dyker upp, Maxime (Benjamin Biolay), som möter rödklädda Laura på en skogsväg. Är han den vänliga skogvaktaren eller stygga vargen? För Laura kompliceras livet och hon står inför att välja eller välja bort.

Förtrollad i Paris följer i sagornas spår. En tappad sko i en trappa och Rödluvans promenad genom skogen är några exempel som anspelar på berättelser och som ofta är komplicerade och även rymmer lidande. Maxime är en bekymmerslös ung man, men som ofta skapar problem för andra. I Sandro möter Laura den godhjärtade prinsen, men som har relationsproblem med sin pappa (Jean-Pierre Bacri ) och som i sin tur brottas med sin dödsskräck.

Lauras föräldrar har inte heller det så lätt. Lauras faster Marianne (Agnes Jaoui) blir den, som Laura vänder sig till för att reda ut sin valsituation mellan de två drömprinsarna. Men Mariannes  har egna bryderier i sitt liv.

Det tar ett tag att klura ut vem som är vem av karaktärerna i filmen och hur dem står i relation till varandra. Det blir inte bättre av att tempot är långsamt och att skådespelarna känns lite oengagerade. Förutom Agnes Jaoui som Marianne, så är det Jean-Pierre Bacri, som Sandros pappa Pierre, som känns äkta sina rollgestaltningar.

Förtrollad av Paris får två filmögon.  Den rymmer för många olika historier som ska vävas samman och resultatet blir rörigt. Filmen presenteras som en komedi, men det är långt mellan skratten.  Snarare lämnar Förtrollad av Paris efter sig en känsla av hopplöshet.

2013-03-20
JanneAnderberg

Jan Anderberg