Recension: Antlers

Kanske årets läskigaste film
Regi: Scott Cooper
Manus: Henry Chaisson, Nick Antosca, baserat på novellen “The Quiet Box” av Scott Cooper av Nick Antosca.
Medverkande: Keri Russell, Jessy Plemons, Jeremy T. Thomas m. fl.
Genre: drama, skräck, mystik
Originalspråk: Engelska
Speltid: 99 minuter
Premiär: fredag 29 oktober 2021
Distributör: Walt Disney Studios

Läraren Julia Meadows  (Keri Russell) har precis flyttat tillbaka till sin hemstad i Oregon. Mycket har förändrats under tiden hon varit borta och hemmet känns inte bekant längre. Hon får snabbt upp ögonen för en speciell elev på skolan hon jobbar på som bär på en mycket mörk hemlighet och ju mer hon börjar gräva i hans förflutna desto läskigare blir det. Filmen regisseras av Scott Cooper och är baserad på novellen “The Quiet boy” skriven av författaren Nick Antosca.

Filmen börjar väldigt långsamt och det känns som en evighet innan storyn tar fart. Man hoppas hela tiden att något spännande ska hända, vilket nog var avsikten att spända stämningen byggdes upp långsamt. Den tar fart sista halvtimmen med mycket action och först då förstår jag varför berättelsen behövde den långa inledningen, att förstå bakgrunden och varför den slutar som den gör. En mix av olika skräck teman insvept i en snyggt filmatisering av boken har den typiska scener och miljöer i den genren. Jag hade inga förväntningar, men filmen överraskade mig till slut och var betydligt bättre än den framställdes i trailern.

Denna film passar de som tycker om övernaturlig skräck och är perfekt att se nu till Halloween helgen. Man ska dock vara beredd på många obehagliga scener då den stundtals är väldigt magstark. Den är definitivt inget för känsliga tittare. Bitvis lite för mycket för mig som ändå älskar skräck genren.

Keri Russell som spelar huvudrollsinnehavaren Julia är övertygande i sin roll och är en mycket skicklig skådespelare. Filmens stjärna är dock den lilla pojken som spelar karaktären Lucas Weaver (Jeremy T. Thomas). En ung pojke med stor talang som jag tror vi kommer se mycket mer av i framtiden.

Med den ovanliga berättelsen så tror jag att den kommer bli den läskigaste filmen som har premiär i år därför ger jag den gärna fyra filmögon av fem.
2021-10-29