Recension: Adjustment Bureau

eye eye

Adjustment

Regi: George Nolfi
Speltid: 105 min.
Premiär: 11 mars 2011
Distributör: United International Pictures
Länk till Imdb

Småspännande, när kärleken övervinner andevärlden.
David Norris (Matt Damon) är som ung, populär politiker på väg att valet till en senatplats, när han möter vackra dansösen Elise Sellas (Emily Blunt) på en herrtoalett och blir förälskad. Men så dyker mystiska herrar i hatt upp och börjar dirigera om i Davids och Elises liv. De övergripande styrsystemet, med “ordförande” i toppen (Gud?), har andra planerna för de förälskade. David blir hotad att omprogrammeras mentalt och karriärerna för både honom och Elise kommer att förstöras, om de inte väljer att gå skilda vägar.

Men “störst av allt är kärleken”. David och Elise ger sig inte och kämpar till sitt yttersta för sin romans och får både vår Herre och hans sändebud att ändra sig och välsigna paret.

Filmen är mer sci-fi än romantisk thriller och ganska spännande ibland. Det är vackert och rätt välgjort, men greppet känns ändå bekannt och berättelsen förutsägbar. Castingen är bra och huvudrollsinnehavarna är charmiga och karismatiska. Som biokväll är filmen okej, även om den inte förevigas i minnesbanken.

Två filmögon för Oscar-belönade Matt Damons insats och för John Tolls filmfoto.
JanEjeF
Jan-Eje Ferling