Recension: Vilse i Paris

En enormt rolig och farsartad film med festliga karaktärer och Paris i snygga bilder
Originaltitel: Paris pieds nus (Lost in Paris)
Regi: Dominique Abel, Fiona Gordon
Manus: Dominique Abel, Fiona Gordon
Skådespelare: Dominique Abel, Fiona Gordon, Emanuelle Riva, Pierre Richard m. fl.
Genre: Komedi
År: 2016
Speltid: 84 min.
Land: Frankrike
Språk: franska
Svensk biopremiär: 9 juni 2017
Distributör: TriArt Film

Fiona (Fiona Gordon) den kanadensiska bibliotekarien, beger sig till Frankrike för att hjälpa sin åldrande moster Martha. Äntligen besannas Fionas dröm om att få se storstaden Paris. Men i och med att landsort möter storstad, så dyker också diverse förvecklingar upp. Fiona sticker ut i mängden, när hon strosar runt på storstadens gator med en stor röd ryggsäck med den kanadensiska flaggan vajande för vinden. Mostern är spårlöst försvunnen, som Fiona upptäcker, när hon kommer fram till lägenheten. Sökande pågår med hjälp av människor som Fiona möter.

När Fiona råkat tappa sin ryggsäck i vattnet hittar den hemlöse mannen Dom (Dominique Abel) hennes tillhörigheter och som av en händelse korsas deras vägar så småningom.

Karaktärerna består av den bortkomna och lite lätt förvirrade Fiona, hennes följeslagare den hemlöse mannen Dom. Och även Monsieur Martin (Philippe Martz), en polis, som även han har sitt ursprung i Kanada. Deras vägar möts på ett komiskt sätt ett flertal gånger under filmen. Den charmiga mostern Martha (Emmanuelle Riva) och hennes vän Norman (Pierre Richard) blir också ett givande inslag i filmen.

Filmen börjar med scener från Kanada och utspelar sig sedan på Paris vackra gator och med vyer från bland annat Eiffeltornet. Tiden är nutid under några dagar i Paris. Temat är en burlesk komedi med slapstick humor, dansant och överdrivet på ett komiskt sätt.

Sammanfattningsvis är ”Vilse i Paris” en film som jag kan rekommendera för dess stora underhållningsvärde. En enormt rolig och nöjsam film om människans brister, som porträtteras med en stor portion humor, när skådespelarna med sina kroppar bjuder på fars av imponerade mått.

Filmen får fyra filmögon.
2017-06-08