Recension: Sune vs Sune

Strålande, humoristisk och underhållande familjefilm
eye4
Regi och manus: Jon Holmberg
I rollerna: Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Elis Gerdt, Sissela Benn, Baxter Renman, John Österlund, Lily Wahlsteen, Shima Niavarani, William Spetz m.fl.
Genre: komedi, familj
Speltid: 88 min.
Ålder: Barntillåten från 7 år
Land: Sverige
Svensk biopremiär: 30 november 2018
Distributör: Nordisk Film

Nu är det återigen dags för en ny Sunefilm på bio. Inspelad i Göteborg med omnejd i regi av Jon Holmberg.

Det har varit ett långt och härligt sommarlov. Sune har fått hänga med sin favorittjej Sofie och skolan ska börja. Men det blir inte riktigt som Sune tänkt sig. I klassen har det börjat en ny kille som till på köpet även delar hans namn. Han blir degraderad till att numera kallas Sune 2 och får konkurrens om Sofies uppmärksamhet.

Här börjar en kamp om att vinna tillbaka sitt namn, sin tjej och sin värdighet. Parallellt har hans föräldrar sina egna problem att tampas med. Pappa Rudolf hamnar i en sorts medelålders livskris och hans mamma Karin har svårt att mäta sig i konkurrensen med den nya klassföräldern.

Karaktärerna är välbekanta även om skådespelarna är utbytta. Huvudpersonen är tjejtjusaren Sune (Elis Gerdt) och familjen bestående av lillebrorsan Håkan (Baxter Renman), storasyrran Anna (Tea Stjärne) och föräldrarna Rudolf (Fredrik Hallgren) och mamma Karin (Sissela Benn). Miljön utspelar sig i en svensk småstad hemma hos Sunes familj och i skolmiljö under nutid.

Språket är enkelt och humorn direkt. Det händer saker hela tiden och det är lätt att känna med var och en av filmens karaktärer.

Sammanfattningsvis en strålande, humoristisk och underhållande film för hela familjen.
Filmen tar upp ämnen så som kärlek, rivalitet, avundsjuka och att göra det rätta oavsett om man är ett barn eller en vuxen.

Rollsättningen är bra och filmen bjuder på härliga skådespelarprestationer. Det var många skratt i biosalongen från ung som gammal.

Filmen får fyra filmögon av fem.
2018-11-27