Recension: Möhippan

eye

Möhippan
Lizzy Caplan, Kirsten Dunst och Isla Fischer i Möhippan.

Originaltitel: Bachelorette
Svensk titel: Möhippan
Roller: Kristen Dunst, Isla Finsher, Lizzy Caplan, Adam Scott m. fl.
Genre: Komedi
Censur: 7 år
Spellängd: 92 min.
Biopremiär: måndag den 29 oktober 2012
Distribution Scanbox Entertainment
Imdb 

Film på hal is.
Flickorna Regan (Kristen Dunst),  Gena ( Lizzy Caplan), Katie ( Isla Finsher) och Becky ( Rebel Wilson) har varit vänner sedan high school. De två försnämndas huvudintresse är att festa. Men Regan vill också gärna stadga sig och väntar på att hennes pojkvän Frank ska fria. En dag berättar vännen Becky förtroligt för Regan att hon skall gifta sig och dessutom vill hon att Regan skall bli hennes hederstärna.  Men Regan, som väntar på att Frank skall fria till henne, blir måttligt förtjust. Regan upptäcker dock snart, att det är roligt att få vara med och planera bröllopet. Men flickvännernas möhippa går inte alls som planerad och den hotar att äventyra hela Beckys bröllop.

Filmmakarna försöker sig här på en romantisk komedi som Bridemadies och lägger till den råa attityden i Baksmällan, men Möhippan landar med platt fall. Flickornas råhet, när de festar, super, spyr och knarkar och radar upp massa ”fula” ord blir bara för mycket. Romantiken blir små tafatta försök, som inte blir på allvar utan rinner ut i sanden.

Filmen är krystad och överdriven från början. Det jag saknar mest i filmen är humorn. Skratten uteblir, mest för att situationer och repliker är platta och upprepar sig. Man tycker sig ha sett hela filmen efter bara stund och filmupplevelsen blir bara en tröttsam gäspning.

Möhippan får ett filmöga för en kanske alltför lättsam fantasiflykt i höstmörket.

2012-10-22
Camilla

Camilla Käller