Recension: Delivery Man

eye eye  eye

delivery man
Vince Vaughn i Delivery Man.

Originaltitel: The Delivery Man
Regi: Ken Scott
Manus: Ken Scott och Martin Petit efter deras filmkomedi ”Starbuck” från 2011.
Skådespelare: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders m.fl.
Speltid: 105 min.
Genre; dramakomedi
Land: USA
Ålder: från 7 år.
Svensk biopremiär: 31 januari 2014
DVD-premiär: 4 juni 2014
Distributör: Nordisk Film
Länk till IMDb

Smårolig komedi med charmige Vince Vaughn.
Vince Vaughn spelar huvudrollen som en före detta spermadonator i Delivery Man. Han har slutat donera får han veta att han är far till hundratals barn, som nu gärna vill träffa honom. Regi: Ken Scott. I rollerna Vince Vaughn, Cobie Smulders och Chris Pratt m.fl.

David Wozniak (spelad av Vince Vaughn) arbetar i sin familjs charkuteriaffär med att köra ut kött. David är en medelmåtta och har stora spelskulder och är i behov av snabba cash. Han har ett hjärta av guld och charmar alla han möter. David är även kallad “Starbuck” då han livnärt sig som spermadonator och är biologisk

pappa till 533 barn. När över hundra av dessa barn trycker på hos spermabanken för att få veta hans identitet, så står han i valet och kvalet om han ska kliva fram eller gömma sig. Samtidigt är hans flickvän gravid.

Filmen är en lättsam amerikansk filmkomedi av regissören Ken Scott, som även står för manus. Scott har också gjort den fransk – kanadensiska originalfilmen och då hette den ”Starbucks” från 2011. När den skulle göras om till en amerikansk remake, så valda han att ändra staden till New York och byta ut skådespelarna till amerikanska. Så ni som har sett ”Starbucks” kommer säkert att säga; Hello again!

Vince Vaughn känns självklar i rollen. Han har ett härligt kroppsspråk, bra mimik och spelar lite småtöntig. Det är lätt att tycka om honom. Hans roller de senaste åren har varit den där genomsnälle killen med stort hjärta, men som jämt klantar sig och som man älskar, så även i denna film

Man kommer snabbt in i filmen. Lägenheten där han bor, är stökig. Han har spelskulder och maffiakillar kräver pengar av honom. Han odlar hasch i sin lägenhet och hans flickvän är gravid. Plötsligt söker över 100 barn upp sin pappa.

Filmen är smårolig. Den bjuder på en hel del skratt. Men den ger kanske också en roande tankeställare till kvinnor som funderar på att åka till Danmark för insemination. Vad händer om barnen vill veta vem som är deras pappa? Hur ser han ut? Vilka sjukdomar finns i släkten? Kan man skämta om sådant? Kolla själva!

Jag ger filmen tre filmögon.
2014-01-22
VeronicaTigerhjärta1

Veroncia Tigerhjärta