Recension: Anchorman 2 – The Legend Continues

eye eye eye eye

anchorman2
Steve Carell, Will Ferrell,
David Koechner, Paul Rudd i Anchorman 2 – The Legend Continues

Regi: Adam McKay
Manus: Will Ferrell, Adam McKay
Genre: Komedi
Skådespelare: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Kristen Wiig, Jim Carrey m.fl.
Land: USA
Speltid: 112 min.
Ålder: Från 11 år
Svensk biopremiär: 20 december 2013
Distributör: UIP
Länk till IMDb

Filmkomedi när den är som bäst.
Äntligen är Anchorman 2 på bio. Första filmen, Anchorman – Legenden om Ron Burgundy från 2004, är något av en kultfilm.

Med 1970-talet bakom sig återvänder San Diegos främsta nyhetsankare Ron Burgundy, som spelas av Will Ferrell, till New York. Han tar staden med storm tillsammans med bland andra väderpresentatören Brick Tamland (Steve Carell), mannen- på- gatan–reportern Brian Fontana (Paul Rudd) och sportankaret Champ Kind (David Koechner). Gemensamt ska de ta sig an landets första 24-timmars nyhetskanal och det kommer att bli en smutsig kamp.

Will Ferrell är lysande i sin roll. Jag skrattade så tårarna rann och kände att jag borde haft med mig Lambi näsdukar. Att Brad Pitt tackade nej till rollen som Jack Lime är för mig en gåta. Men vad gör det, när James Marsden fick rollen och är klockren som den snygge rivalen, som gör vad som har helst för att få de högsta tittarsiffrorna. Filmen har härlig 70-tals musik, som gör att det rycker i kroppen.

Många kända skådespelare lär ha bett Will Ferrell och regissören Adam McKay att få vara med i filmen, så ni kommer att få njuta av bland andra Will Smith, Harrison Ford, Liam Neeson, Jim Carrey, Kanye West, Vince Vaughn m.fl.

Vill du skratta så du sätter popcornen i halsen och drömma dig bort i nära två timmar och koppla av från julstress och jobbiga släktmiddagar? Gå i så fall och se denna komedi, som är filmunderhållning när den är som bäst.

Jag ger komedin Anchorman 2 – The Legend Continues, fyra filmögon.
2013-12-19
VeronicaTigerhjärta1

Veronica Tigerhjärta