Recension: Prick och Fläck på fläcken

Manus och regi: Lotta Geffenblad och Uzi Geffenblad.
Berättarröst: Stina Ekblad
Genre: Barnfilm
Längd 45 min.
Svensk biopremiär: 27 september 2013
Produktion: Zigzag Animation
Distributör: Knattefilm c/o Folkets Bio

eye eye eye eye
fläckochprick

De charmiga kaninerna, Prick och Fläck, är tillbaka i en kvalitetsfilm för de allra yngsta. Prick är prickig och Fläck är fläckig och i sju korta episoder hjälps vännerna åt att tampas med livets små och stora äventyr i sin prickfläckiga värld. 

Filmen är detaljrik och välgjord av Lotta Gefferblad och Uzi Geffenblad. Dramaturgin tar, trots sin enkelhet, barnen på stort allvar. De korta äventyren är fulla med både nerv och charm som nyårsdisco, övning av svåra cirkuskonster, prickigt bullbak och feberdrömmar när vännen blir sjuk och…prickig!

Det är lekfullt och smart berättat med hög igenkänningsfaktor för de minsta. Stina Ekblad är briljant som berättarröst. Det är alltid roligt med hög filmkvalité för barn, särskilt som kontrast till de alltmer för-hela-familjen-orienterade barnfilmerna vi numera är vana vid att se.

Prick och Fläck på fläcken är alltså en filmupplevelse, på pricken. Det är en bra film gjord för de små, men med behållning även för en vuxen. Om inte annat, så för den fantastiska detaljrikedomens skull.

Prick och Fläck på fläcken! får fyra ögon.
2013-09-23

MariaLjuslin2

Maria Ljuslin