Recension: Perfect Mothers

eye eye eye

PerfectMothers2

Regi: Anne Fontaine
Manus: Christopher Hampton, Anne Fontaine efter roman av Doris Lessing
Land: Australien/Frankrike
Genre: Drama
Speltid: 100 minuter
Skådespelare: Naomi Watts, Robin Wright, Xavier Samuel, James Frecheville.
Svensk Biopremiär:13 December 2013
Distributör: Njutafilms
Länk till IMDb

Ett normbrytande drama som saknar udd.
Perfect Mothers är historien om två kvinnor vilkas vänskap har fördjupats genom livet. När de får egna barn, växer deras två pojkar upp sida vid sida likt bröder. En sommar, då pojkarna blivit unga män, ställs de inför en förbjuden åtrå. Snart inleds relationer som bryter konventioner och balanserar mellan lustfylld lycka och oundviklig katastrof.

Vi följer de två kvinnorna, när de inleder sina hemliga förhållanden med sin väns respektive son. De fyra inblandade slits snart mellan sina rädslor för deras egna normbrytande beteenden och för sina övermäktiga önskningar att fortsätta affären.

Den centrala i handlingen är relationerna mellan de fyra huvudrollerna, inte minst Lil’s (Naomi Watts) och Roz’s (Robin Wright) vänskap. Både Naomi och Robin gör fantastiskt fina prestationer med fingertoppskänsla som utgör filmens största kvalitét.

Perfect Mothers innehåller allt jag vanligtvis efterfrågar som intressanta relationer, bra skådespeleri och en nyskapande touch. Tyvärr sätter sig en nagel i ögat som aldrig riktigt låter sig plockas bort. De kvinnliga skådespelarna och deras rollkaraktärer väcker min sympati, men i övrigt känner jag knappast något för de medverkande. Anledningen kan vara filmens lite långsamma tempo, dess generösa bruk av de klassiska “stirra ut i intet när du är upprörd-bilderna” eller någon annan faktor som jag inte riktigt lyckas greppa. Trots ett potentiellt, starkt innehåll och två utmärkta skådespelarinsatser, så har jag svårt att bli engagerad.

Jag ger Perfect Mothers tre filmögon och de är utan tvekan för Naomi Watts och Robin Wrights insatser.
2013-12-04
MikaelErsson3

Mikael Ersson