Recension: Kärlek deluxe

eye eye

Kärlekdeluxe
Martin Stenmarck, Moa Gammel och Andreas La Chenardière i Kärlek deluxe.

Regi: Kristina Kjellin
Manus: Anna Platt Skådespelare: Moa Gammel, Martin Stenmarck, Andreas La Chenardiére m.fl.
Land: Sverige
Genre: Komedi
Speltid: 92 min.
Ålder: Barntillåten
Svensk biopremiär: 2 december 2013
Distributör: Nordisk Film

Länk till IMDb

Kärlek och författarskap på villovägar.
Kärlek deluxe är en romantisk komedi som handlar om Selma Trastell (Moa Gammel). Hon är en framgångsrik chic-lit författare. I takt med hennes höga försäljningssiffror och framgångar, så sågas hon av kritikerna.

Selma vill ta plats i finkulturens salonger och skriva en djupsinnig roman och få ära av kulturredaktörerna.  Samtidigt utspelar sig ett triangeldrama mellan Selma och två män. Den ene är Nils (Andreas La Chenardiére) den intellektuella och neurotiska författaren som har chans på August priset. Den andre mannen är John (Martin Stenmarck) som spelar i ett coverband, en wannabe-stjärna.

Den blivande akademiledamoten Britta Matsson (Lotta Tejle) har slagit vad med sin förläggare att göra Selma till en ”riktig” författare och blir hennes mentor.

Kärlek deluxe är en oengagerande och ytlig film, men med intressanta frågor kring vad som är fin och ful kultur.

Filmen har inga starka sidor. Det är en komedi utan humor och med frånvaro av smarta, roliga repliker. Den har inte heller någon tajming som komedi behöver. Manus känns som baserat på brainstorming, där man följt impulser som inte har färdigställts eller utvecklats. Det sker ett hoppande emellan uppslagen. Filmen är 92 minuter och berättandet blir snabbt och ytligt.

Huvudrollerna görs av Moa Gammel. Martin Stenmarck gör sin filmrollsdebut och man frågar sig varför. Är det inte bättre att han fortsätter med det han är bäst på, nämligen att sjunga och se snygg ut?

Nyckelroller spelas bland annat av Görel Crona som alltid är bra och Sara Dawn Finer, som gör sin roll mindre bra och bör hålla sig till det hon är bäst på, som sångare och som programledare.

Långfilmsdebutanten Kicki Kjellin är regissör med stöd av filmskaparna bakom Kärlek deluxe. Och visst är det så, att filmen har kommit på villovägar och då behöver allt stöd den kan få.

Jag ger två filmögon.
2014-01-10
yvonneWiklund

Ywonne Viklund