Long Shot 

Ganska underhållande men tröttsam kärlekshistoria blandat med politik och satir 

Regi: Jonathan Levine

Manus: Dan Sterling, Liz Hannah 

I rollerna: Seth Rogan, Charlize Theron, Alexander Skarsgård, Andy Serkis, Shea Jackson Jr, Randall Park m.fl.

Genre: Romantisk komedi 

Speltid. 125 min.

Ålder: från 15 år

Svensk biopremiär: 3 Maj 2019

Distributör: Nordisk Film

Jonathan Levine, regissören (kanske mest känd för The Wackness 2008, 50/50 2011, Warm Bodies 2013) har nu gett sig i kast med en ganska tröttsam, upprepande amerikansk film med kärlek, romantik, politik, satir och grova sexskämt, blandat med äckelhumor.

Charlotte Field, utrikesminister (Charlize Theron) har i tonåren varit barnvakt åt Fred Flarsky (Seth Rogan) träffas av en slump på en fest. När Charlotte får reda på att Fred fått sparken erbjuder hon honom ett jobb: att bli hennes talskrivare. Det uppstår en komplex romans mellan dem. Filmen igenom visar vad ett politiskt kärleksförhållande kan innebära mellan två olika världar: svek, lögner, förtal, maktkamp, hat och rätt livsval.

Alexander Skarsgård spelar den kanadensiska premiärministern James Steward, som trånar efter Charlotte. Det finns även ett hysteriskt roligt inslag av hur de fick fram en traditionell svensk folkdräkt, som Fred visar upp sig, obetalbart att se.

Seth Rogen gör som vanligt en avslappnad rollinsats, medan Charlize är vass, men även varm och trovärdig som potentiell president. Bob Odenkirks gör en lysande rollinsats som presidenten Chambers, som bestämmer sig för att lämna sin post efter en mandatperiod för Hollywood och film. Han visar upp en presidentbild som vi är vana vid i dagsläget att se, genom att bete sig irrationellt, komiskt och med själviska motiv utan att tanke på folkets välfärd.

Filmen är sevärd om man gillar en mix av romantik, politik, grovt dirty talk och satir.
Två filmögon av fem.
2019-04-30

Therese Maluleke