The Hummingbird Project

Underhållande dramathriller med en ny sida hos Skarsgård

Regi och manus: Kim Nguyen

Medverkande: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek m.fl.

Genre: Dramathriller

Speltid: 111 min.

Land: Belgien, Canada

Svensk biopremiär: 19 juli 2019

Distributör: NonStop Entertainment

Kusinerna Vincent (Jesse Eisenberg) Anton (Alexander Skarsgård) arbetar på Wall Street. Vincent är den drivande guldhjärnan som övertalar den socialt skygge Anton att han kan skapa ett system som kan vinnas i millisekunder i hastighet och på så sätt vara snabbast på börsen. De lämnar in sin avskedsansökan, och en katt-råtta-jakt börjar.

Deras chef Eva (Salma Hayek) blir ursinnig och kommer till varje pris att hämnas för att de stulit hennes koder. Det ena avlöser det andra, handlingen är spännande med en bra story, skriven av Kim Nguyen (far från Vietnam, mor från Canada), även känd för filmer som: Krigets barn (nominerad 2013 Oscarsgalan, bästa utländska film) och Eye on Juliet (2017).

I denna datanörds tekniska film bjuds vi på jakt, FBI agenter och livets utmaningar med ett svårt sjukdomsbesked. Frågor uppstår om familjeförpliktelser, samt var gränsen går när det gäller moral, utveckling av teknik och Amish folkets djupa tro att deras mark är helig från Gud. Utöver en spännande och rolig film vill den också säga, att vi har frihet att välja här.

Fyra filmögon av fem.
2019-06-12

Therese Maluleke