Night School

Föga rolig komedi med svagt manus och för mycket Terry Harts

Regi: Malcolm D. Lee

Manus: Kevin Hart, Harry Ratchford m.fl.

I rollerna: Tiffany Haddish, Kevin Hart, Megalyn Echikunwoke m.fl.

Genre: Komedi

Speltid: 111 min.

Ålder: Barntillåten i vuxens sällskap (annars 7 år)

Svensk biopremiär: 12 oktober 2018

Distributör: Universal Pictures International

Efter att av misstag råkat spränga företaget han jobbar på i luften måste Teddy Walker (Kevin Hart) börja ta kvällskurser för att läsa upp sina betyg, få en gymnasieexamen och på så vis kunna börja jobba på sin väns finansfirma. Det finns dock ett krux. Av rädsla för att förlora sin blivande fru så har han inte vågat berätta för henne att han måste gå i skolan.

Om man kollar upp Night Schools IMDB.com så ser man att filmen inte haft en, två eller till och med tre olika manusförfattare utan sex stycken. Detta blir mycket tydligt när man tittar på filmen för att det är så många scener som inte känns sammanhängande eller relevanta till varandra eller huvudstoryn. Ibland känns det lite som att kolla på en sketchshow där alla författare skriver sina egna sketcher som sedan tagits, klippts, klistrats och tryckts in i en film på nästan 2 timmar. (Den gyllene regeln för komedi är 90 minuter eller mindre.) Detta hade inte varit något problem i sig om det inte vore för att vartenda skämt känns så krystat och framtvingat. Improvisation är något som filmskaparna förlitar sig starkt på och med stjärnor som Kevin Hart och Tiffany Haddish så är detta förståeligt. Harts “go to grej” verkar dock vara att skrika så mycket han kan tills någon skrattar, detta är något han gör i nästan alla scener.

Trots en ensemble som har bevisat sig vara roliga på egen hand i andra projekt och med regissören (Malcolm D. Lee) från förra årets komedi-hit ”Girls Trip” så faller Night School rakt på ansiktet. Detta är den första filmen från Kevin Harts produktionsbolag ”Heartbeat Productions” och det märks. Det finns inte en enda scen i hela filmen där Kevin inte är med, han står även som en utav de sex manusförfattarna.

Tiffany Haddish som just nu utan tvekan är en av de snabbast stigande komedi-stjärnorna i USA, är tyvärr helt bortkastad som den stränge läraren Carrie, som bokstavligt talat slår ner sina elever för att dom ska fokusera. De andra eleverna är mest där för att reagera på vad Kevin Hart säger och då och då komma med trötta kommentarer.

Med rent av fult foto och musik som påminner om en sitcom från 90-talet, samt en speltid på nästan två timmar, vilket är alldeles för långt, så är Night School inte bara en utav Kevin Harts sämsta filmer utan även en av de sämsta filmerna 2018. Inga skratt hördes i biosalongen under hela visningen. Håll er borta.

Jag ger Night School ett utav fem filmögon.
2018-10-12

Fredrik Alfredsson