Johnny English Strikes Again

Tunt manus och få skämt, men Emma Thompson lyser, som alltid

Regi: David Kerr

Manus: William Davies

I rollerna: Olga Kurylenko, Emma Thompson, Rowan Atkinson m.fl.

Genre: Action, komedi

Speltid: 89 min.

Ålder: Barntillåten i vuxens sällskap, annars 7 år.

Distributör: Universal Pictures International

Svensk biopremiär: 28 september 2018

Efter att en cyberattack avslöjar alla undercover agenter som är i aktiv tjänst i hela Storbritannien tvingas Johnny English (Rowan Atkinson) att komma tillbaka från pensionen för att försöka hitta hackaren.

7 år efter Johnny English Reborn kommer den tredje och sista filmen i trilogin om Rowan Atkinsons klumpiga superagent. Har man sett dom tidigare filmerna så vet man redan vad man kan förvänta sig utav denna film. En väldigt tunn story som mest är till för att ge Atkinson utrymme för att spela på det han gör allra bäst, fysisk humor.

Tyvärr så har filmen inte mycket att erbjuda utöver detta. Manuset är väldigt tunt på skämt och utöver Emma Thompsons som alltid är fantastisk så känns det som att resten av ensemblen går på autopilot, speciellt Jake Lacy som filmens skurk Jason ger en fruktansvärt dålig prestation.

Temat för Strikes Again är “Det var bättre förr”. Filmen spelar väldigt mycket på det faktum att Atkinson är i 60 årsåldern och inte är vidare förtjust i teknologi. Nästan alla skämt i hela filmen bygger på att han inte vet hur man använder en smartphone eller att han inte vill använda Hybridbilar, det här blir gammalt väldigt fort men det finns en sekvens som har att göra med Virtual Reality som är väldigt bra.

Med en speltid på bara 89-minuter så är det ändå en väldigt lättsam filmupplevelse som aldrig känns för lång eller utdragen. Det är en perfekt film för barn 4–10 och äldre 60 och uppåt. Så en väldigt bra film att ta med sina mindre barn eller mor och farföräldrar men kanske inget som lockar 15–30 års demografin.

Jag ger Johnny English Strikes Again två av fem filmögon.
2018-09-25

Fredrik Alfredsson